Ana SayfaGüncelBahçeli’ye göre Suriye ordusunun Afrin’e gitmesi ‘çelişki ve çarpıklık’

Bahçeli’ye göre Suriye ordusunun Afrin’e gitmesi ‘çelişki ve çarpıklık’

HABER MERKEZİ – Suriye ordu birliklerinin Afrin’e giderek bazı sınır mevkilerinde görev yapacağı yönündeki iddialara ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esad yönetimine tepki gösterdi. Bahçeli, “Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir. Bu nasıl bir çelişki ve çarpıklıktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna değinen Bahçeli, Suriye ordu birliklerinin Afrin’e giderek bazı sınır mevkilerinde görev yapacağı ve bu yönde anlaşma sağlandığı yönündeki haberlere ilişkin, “Esad, Afrin’den Türkiye’ye karşı açık tavır alırsa felakete açık çek verecektir” dedi.

Suriye ordu birliklerinin operasyona karşı Afrin’e girmeleri durumunda “sonuçlarına katlanacağını” söyleyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Bu nasıl bir çelişki ve çarpıklıktır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır ancak Esad kendi topraklarından bize yönelen terör tehdidine karşı bir adım atmış değildir.”

AKP ve MHP’nin seçim ittifakıyla ilgili de konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konu hakkında yaptıkları görüşmenin “verimli ve yararlı” geçtiğini belirterek, “Yarın iki partiyi temsilen iki arkadaşımız düzenleyecekleri basın toplantısında milletimize bilgi vereceklerdir ve 26 maddelik yasa teklifi Meclis’e sunulacaktır” dedi.

Bahçeli konuşmasında çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet konusuna da değindi.

Bahçeli şunları söyledi:

“Görünen o ki, istismarlar devam etmekte, kadına şiddet sürmektedir… Kim ki çocukların hakkını ve hukukunu inkar etmeye kalkışıyorsa, ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da darağacını boylamalıdır.

Parti olarak yapılacak her türlü hukuksal düzenlemeye destek vereceğimizi açıklıyorum. Sosyal hayatımızı sapıklardan temizlemek için her türlü adımın atılması gerektiğini söylüyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe ‘Kürtçe ıslık’: İki öğrenci hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istendi
Sonraki Haber
"Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş": Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ne geri sayım başladı