Ana SayfaGüncelBakanlar Kurulu sonrası ABD’ye mesaj: YPG çekilmezse Menbiç’te son sözü söyleriz

Bakanlar Kurulu sonrası ABD’ye mesaj: YPG çekilmezse Menbiç’te son sözü söyleriz

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “ABD Menbiç’ten YPG’yi çekmezse, Türkiye tehdit altında kalmaya göz yummaz, son sözü söyler” dedi. Bozdağ ayrıca Türkiye, İran ve Rusya Dışişleri Bakanlarının Türkiye’de toplanarak, Suriye’deki mevcut durumu görüşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında beş saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın gündeminde Minbiç ve Afrin vardı.

Geçtiğimiz hafta Erdoğan ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Başkanı Rex Tillerson ile Minbiç konusunun müzakere edildiğini söyleyen Bozdağ, üç ayrı mekanizma kurulacağını söyledi.

Bozdağ, mekanizmalardan birinin Suriye’deki “adli konulara”, bir diğerinin Irak’a ilişkin olduğunu belirterek, bu konuda yapılacak ilk toplantının 14 Mart tarihinde ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü ayrıca “ABD Menbiç’ten YPG’yi çekmezse, Türkiye tehdit altında kalmaya göz yummaz, son sözü söyler. Umarız ki harekata gerek kalmadan diyalog yoluyla çözülür” dedi.

Türkiye, Rusya ve İran’dan üçlü zirve

Öte yandan Türkiye’de önümüzdeki dönemde üçlü zirve yapılacağını duyuran Bozdağ, Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının Suriye gündemiyle toplanacaklarını açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin YPG ile anlaşmalı olarak Afrin’e gireceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Bekir Bozdağ, “Bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur” dedi.

Son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetin, çocuklara yönelik cinsel istismarına ilişkin altı bakandan oluşan bir komisyon kurulduğunu belirtti.