Ana SayfaGüncelBarış imzacısı akademisyen Nuray Ergüneş hayatını kaybetti

Barış imzacısı akademisyen Nuray Ergüneş hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi, feminist siyasal iktisatçı ve barış akademisyeni Doç. Dr. Nuray Ergüneş hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Maliye Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Barış akademisyeni olan feminist siyasal iktisatçı Doç. Dr. Nuray Ergüneş hayatını kaybetti.

Barış İçin Akademisyenler, Ergüneş’in hayatını kaybettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı olan Ergüneş, bildiriyi imzalaması nedeniyle hakkında dava açılan akademisyenlerdendi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 Aralık 2017’de görülen davasının ilk duruşmasında avukatı, Ergüneş’in sağlık raporunu sunarak mazeret bildirmiş, davaya 26 Nisan 2018’de devam edilme kararı verilmişti.

Bianet’in haberine göre Ergüneş için bugün İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında tören düzenlendi. Cenazesinin ise yarın (14 Şubat) Hatay’ın Hassa ilçesinden uğurlanacağı açıklandı.

Nuray Ergüneş hakkında

1993’te Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.  2000’de Marmara Üniversitesi’nde aynı fakültede Kalkınma İktisadı İktisadi Büyüme alanında yüksek lisansını tamamladı.

2005’te Marmara Üniversitesi  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kalkınma İktisadı İktisadi Büyüme bölümünde doktorasını, 2008’de University of London-School of Oriental and African Studies, Department of Economics’de post doktorasını tamamladı.

Aralarında Toplumsal Özgürlük gazetesi, Siyaset gazetesi, Praksis Dergisi’nin ve SiyasiHaber sitesinin yer aldığı çok sayıda yayına yazılar yazdı. Toplumsal Özgürlük gazetesinin Yayın Kurulu üyeliğini yaptı. İktisat dergisi Yayın Kurulu üyesi olarak çalışıyordu.

Ergüneş ayrıca “Bankalar, Birikim, Yolsuzluk – 1980 Sonrası Türkiye’de Bankacılık çok sayıda Sektörü” ile “Neoliberal Dönüşüm Sürecinde Üniversiteler” (Sinan Alçın ile birlikte) kitaplarını kaleme aldı.

Previous post
HDP'den Kemalbay'ın gözaltına alınmasına tepki: AKP yanlıştan dönmelidir
Next post
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı