Ana SayfaDünyaBM’nin Suriye’de ‘ateşkes’ kararını görüştüler

BM’nin Suriye’de ‘ateşkes’ kararını görüştüler

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye geneli için aldığı ‘insani ateşkes’ kararına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Afrin de dahil Suriye’de 30 gün sürecek olan ateşkes kararına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.


Afrin de dahil: BM’den Suriye’nin geneli için ateşkes kararı


Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, karara ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme sonrası Merkel’in ofisinden yapılan bilgilendirmede, Rusya’dan ateşkes kararının “acilen” uygulanması için Suriye’ye “maksimum baskının” yapılmasının istendiği belirtildi.

Bilgilendirmede ayrıca BM kararının hızlı ve kapsamlı bir şekilde uygulanmasının önemli olduğunu vurgulandı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drain’in de Salı günü Moskova’da temaslarda bulunacağı açıklandı.

Ateşkes kararına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Suriye’deki siyasal çözüm sürecinin baltalanmasına yönelik girişimlerin sert bir biçimde durdurulacağı” uyarısında bulunuldu.

Açıklamada “Rusya’nın, Suriye’deki hükümet karşıtı güçlerin yabancı koruyucularının, Suriye’de insani yardımların gerekli bölgelere ulaşabilmesi için kendi üstlerine düşeni yaparak, kontrollerindeki güçlerin ateşkese uymasını sağlamayacağına inandığı” belirtildi.