Ana SayfaKültür-SanatBu filmde sadece kadın oyuncular var: Berlinale’ye seçilen ‘Tuzdan Kaide’

Bu filmde sadece kadın oyuncular var: Berlinale’ye seçilen ‘Tuzdan Kaide’

HABER MERKEZİ – Türkiye’den Berlinale’ye kabul edilen üç filmden biri olan ‘Tuzdan Kaide’nin oyuncu kadrosunun tamamı kadınlardan oluşuyor.

Berlin Film Festivali kısaca Berlinale’ye Türkiye’den kabul edilen üç filmden biri olan ‘Tuzdan Kaide’nin oyuncularının tamamı kadınlardan meydana geliyor.

Burak Çevik’in yönetmenliğini üstlendiği film, bir kadının hamile olduğunu öğrendikten sonra ikiz kardeşini aramasını konu alıyor.

‘Tuzdan Kaide’de; mağarayı andıran bir odada yaşayan otuz yaşlarındaki kadın İstanbul’un çeşitli köşelerinde ikiz kardeşini zaman ve mekandan kopuk bir biçimde arıyor.

Filmin başrolünü Zinnure Türe’nin üstlenirken filmin kadrosunda Nazan Kesal, Nalan Kuruçim, Nihal Koldaş, Esme Madra, Banu Fotocan, Elit İşcan, Dila Yumurtacı, Reyhan Özdilek ve Ayşe Demirel gibi isimler yer alıyor.

DW’ye konuşan yönetmen Burak Çevik, filmde sadece kadın oyunlara yer vermesinin biçimsel bir sebebe dayandığını söylüyor.

Filmin bir arayış hikayesi olduğunu söyleyen Çevik, filmde erkeğin sadece bir ses olarak kadraja dahil olduğunu belirtiyor.

Filme ilişkin ayrıntılı bilgiye https://tuzdankaide.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.