Ana SayfaGüncelCanikli ile görüşen Mattis: Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız noktalar var

Canikli ile görüşen Mattis: Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız noktalar var

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Canikli’yle görüşen ABD Savunma Bakanı Mattis, “Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var” dedi.

Mevkidaşı Nurettin Canikli’yle görüşen ABD Savunma Bakanı James Mattis, “Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var” dedi.

Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında Canikli ile görüşen Mattis’in, görüşmenin ardından yaptığı açıklama şöyle:

“Savaş ortamı seçmek için kötü alternatifler sunabiliyor. Önemli olan iletişim kanallarını açık tutmak. Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. İletişim, dürüstlük ve şeffaflık son derece önemli.  Biz karşılıklı kaygıların giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var.”

Canikli ne demişti?

Milli Savunma Bakanı Canikli de, ABD’li mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye dair açıklamasında, Mattis’in, “YPG’nin IŞİD’le ittifak yapmayacağını” vurguladığını belirtmişti.

Canikli, “PYD ve YPG bağlamında görebildiğimiz kadarıyla henüz ilişkilerini sonlandırmaları konusunda bir kararlılık görmedim” demişti.


Canik’li, Mattis ile görüşmesini anlattı: YPG’yle ilişkilerini sonlandırmaları konusunda bir kararlılık görmedim

Previous post
Çipras'tan Türkiye'ye: Egemenlik haklarımıza yönelik meydan okumalara göz yummayacağız
Next post
Tillerson: YPG'ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok