Ana SayfaGüncelCHP’den AKP’ye: Kapalı ya da açık bir oturumla Meclis’i ve Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirin

CHP’den AKP’ye: Kapalı ya da açık bir oturumla Meclis’i ve Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirin

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Altay, ABD Dışişleri Bakanı’nın Ankara’daki temaslarının ardından kapalı ya da açık bir oturumla Meclis’in ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ankara’da dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ziyareti ve yapılan ortak basın toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Afrin’e yönelik operasyona değinen CHP’li Altay, burada ‘stratejik dikkat ve tedbire ihtiyaç olduğunu’ belirterek, “Türkiye, Suriye’de ABD ve Rusya arasına sıkışmış pozisyona düşmemelidir. Bununla ilgili her türlü askeri, diplomatik, stratejik tedbir alınmalıdır” dedi.

“Türkiye, diplomatik süreci kesintiye uğratacak söylemlerden kaçınmalıdır” da diyen Altay, şöyle devam etti:

“Dışişleri Bakanlığından, Başbakanlıktan, Cumhurbaşkanlığı’ndan Afrin operasyonuyla ilgili kamuoyuna bilgi verildiğine tanık olmadım. Bütün bilgiler AK Parti kongrelerinden veriliyor. Diplomatik temasları, müzakereleri kesintiye uğratacak, koparacak söylemlerin, iç politikada AK Parti’ye oy getirme anlayışıyla yapılması bu ülkeye yapılacak ihanettir. Umarım ve dilerim Erdoğan, bu süreç sonunda bir gün milletin karşısına çıkıp, ‘bu sefer de beni şu kandırdı’ demesin, kandırılmasın, uyanık olsun. Bunun yolu içeride istişaredir, demokrasi kanallarını açık tutmak, ana muhalefet başta olmak üzere Meclis’le bilgi alışverişidir.”

Altay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ABD Dışişleri Bakanı’nın temaslarının ardından kapalı ya da açık bir oturumla Meclis’i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.


Tillerson-Çavuşoğlu görüştü: Kim ne dedi?