Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı girişimine karşı bıçakla kendisini savunan kadına 5 yıl hapis istemi

Cinsel saldırı girişimine karşı bıçakla kendisini savunan kadına 5 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Sakarya’da kiracısının evine camdan girerek bir kadına cinsel saldırı girişiminde bulunan N.S. isimli erkek hakkında 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Saldırı esnasında meşru savunma hakkını kullanarak N.S.’ye bıçak çeken kadına ise silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak 3 çocuğu ve eşi ile birlikte Sakarya’ya yerleşen 20 yaşındaki kadın, ev sahibi N.S. tarafından taciz edilmeye başladı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre N.S., 19 Ocak gecesi kadının eşi işe gittiğinde eve girmek istedi.

Kadının kapıyı açmaması üzerine N.S. camı kırıp eve girerek kadını darp etti.

Kadın, kendisine cinsel saldırı girişiminde bulunan N.S.’ye karşı bıçakla kendisini korudu. Bunun üzerine N.S. evden kaçtı.

Yapılan incelemede, N.S.’nin genç kadına farklı tarihlerde Arapça mesajlar yolladığı da saptandı.

Meşru savunma yapan kadına 5 hapis istemi

Olay sonrası tutuklanan N.S.’ye ‘cinsel saldırı’ suçundan 10 yıla, ‘cinsel taciz’ suçundan 2 yıla, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 3 yıla, ‘mala zarar verme’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kendisini mutfak bıçağıyla savunan kadına ‘silahla tehdit’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, “Kadının eyleminin meşru savunma olarak değerlendirilebileceği ancak hukuki nitelemenin mahkemenin takdirinde olduğu” ifade edildi.

Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 28 Şubat’ta görülecek.

Kadının avukatı Esra Turgut, kadına dava açılmış olmasını ‘hukuki absürtlük’ olarak nitelendirdi ve “Savcılık takdiri mahkemeye bırakmış ama bu bizce dile bile getirilmemeliydi” yorumunda bulundu.




Önceki Haber
Alkol ve sigara ithalatında yeni düzenleme
Sonraki Haber
Hollanda Ermeni Soykırımı'nı tanımaya hazırlanıyor