Ana SayfaGüncelDBP: Mehmet Arslan’ın sağlığından endişeliyiz

DBP: Mehmet Arslan’ın sağlığından endişeliyiz

HABER MERKEZİ – DBP, 10 gündür Diyarbakır Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Eş Genel Başkan Mehmet Arslan’ın durumuna ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, Arslan’ın sağlığından endişeli olduklarını belirtti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Mehmet Arslan’ın tutuklanmasının ardından gönderildiği Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 gündür tek kişilik hücrede tutulduğu bildirildi.

DBP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Şivan Cemil Özen, MA’ya yaptığı açıklamada Arslan’ın diğer tutukluların yanına geçme talebinin, “başka cezaevine sevk edileceği” gerekçesiyle reddedildiği bilgisini verdi.

Arslan’ın durumuna ilişkin DBP Genel Merkezi de yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Arslan’ın üst solunum yolu rahatsızlığından dolayı kısa süre önce ameliyat olduğu ve sedef hastası olduğu için ilaçların kendisine kısıtlı verilmesinden kaynaklı vücudunda yaralar oluştuğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nakil edileceği gerekçe gösterilerek tek kişilik hücrede tutulan Mehmet Arslan’ın, tecridi derinleştirmek için kendisine özel bir cezaevi arandığını ve bu yüzden bekletildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Eş Genel Başkanımızın bu şartlarda başka bir cezaevine nakledilmesi hayatı açısından endişe yaratmaktadır. Ortaya çıkabilecek bütün olumsuz sonuçlardan direk AKP iktidarı sorumludur. Eş Genel Başkanımız Mehmet Arslan’ın sağlık koşullarına rağmen tek kişilik bir hücrede rehin tutulması kötü muamele ve insan hakları ihlalidir. Bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, eş genel başkanımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Türkiye’nin Afrin’e dönük yaptığı operasyona karşı açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, 8 Şubat’ta “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.