Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan HDP kongresi öncesi mesaj

Demirtaş’tan HDP kongresi öncesi mesaj

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi gönderdiği mesajda, “kongreye coşkuyla giderek en güçlü birlik mesajı verme zamanıdır artık” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir mesaj gönderdi.

Duvar’ın haberine göre Demirtaş’ın avukatı aracılığıyla gönderdiği mesaj şöyle:

“Bütün dostların dayanışması beni onurlandırdı. Ama aynı zamanda dosta düşmana da HDP’nin nasıl dinamik aktif bir tabana sahip olduğunu gösterdi. Emin olun ki içeriden dışarıdan HDP’yi dizayn etmeye çalışan bütün unsurlara haddi bildirildi. Gönül rahatlığıyla kongreye coşkuyla giderek en güçlü birlik mesajı verme zamanıdır artık. Ben de HDP’de en aktif şekilde çalışamaya devam edeceğim zaten. HDP’ye sahip çıkan şahsımda güven duygusunu pekiştiren bütün arkadaşlara içten selam ve teşekkürler.”

Kongreye katılım çağrısı

Twitter hesabından da bir paylaşımda bulunan Demirtaş, “11 Şubat’ta Ankara’da yapılacak HDP Büyük Kongresi’ne bütün halkımızı büyük bir coşkuyla ve en kitlesel şekilde katılmaya, Eş Genel Başkan adaylarımız etrafında kenetlenerek HDP’yi sahiplenmeye davet ediyorum” dedi.

HDP’de iki dönemdir eş genel başkanlık görevini sürdüren Demirtaş, geçtiğimiz ay aday olmayacağını açıklamıştı.

Öte yandan HDP kongresine 2 gün kala sadece bugün, aralarında HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerinin de olduğu en az 94 kişi gözaltına alındı, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı.


HDP kongresine 2 gün kala: Sadece bugün en az 94 kişi gözaltına alındı