Ana SayfaGüncelDeniz Yücel tahliyesinin ardından ilk kez konuştu

Deniz Yücel tahliyesinin ardından ilk kez konuştu

HABER MERKEZİ – Türkiye’de 1 yıldır tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, tahliyesinin ardından ilk kez açıklama yaparak, “Ne geçen sene benim tutuklanmam, daha doğrusu rehin alınmam, ne bu sene, bugün bırakılmamın hukukla hukuk devletiyle hiçbir alakası yok. Bunu gayet net biliyorum” dedi.

Almanya’da yayın yapan Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel, hakkındaki iddianamenin kabul edilmesinin ardından Silivri Cezaevi’nden dün akşam saatlerinde tahliye oldu.


Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı


Türkiye’de bir yıllık tutukluluğunun ardından cezaevinden çıkan Deniz Yücel, eşiyle birlikte özel uçakla Almanya’ya gitti.

Deniz Yücel, arkadaşları tarafından açılan Twitter hesabı (Freundeskreis #FreeDeniz) üzerinden görüntülü bir mesajla tahliyesinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Yücel’in mesajı şöyle:

“Herkese merhaba. Çok ilginç bir gün. Bugün cezaevinden çıkarken bana şöyle bir karar verildi, 3. Sulh Ceza Hakimliği kararı, 13 Şubat tarihli: Tutukluluğuna devam, tutukluluk haline devam. Bugün aldım, çıkarken. Ama yine de çıktım. Bu arada niye çıktım, bir sene önce niye tutuklandım hala bilmiyorum. Çok ilginç değil mi? Neyse, önemli değil. Sonuçta şunu biliyorum. Ne geçen sene benim tutuklanmam, daha doğrusu rehin alınmam, ne bu sene, bugün bırakılmamın hukukla hukuk devletiyle hiçbir alakası yok. Bunu gayet net biliyorum. Bunu zannediyorum bu durumu bilen herkes anlar. Söylenecek çok şey daha var ama şimdilik bu kadarıyla kalsın.

“Bana yardımcı olan, bana destek veren, bir sene boyunca bütün bu süreçte sevgili avukatım Veysel Ok ve diğer avukat arkadaşlarım, Die Welt gazetem, Freundeskreis #FreeDeniz, Alman hükümetinin yetkilileri, gazeteci meslektaşlarım, Türkiye’den ve Almanya’dan, ailem ve en önemlisi canım Dilek’e çok çok teşekkür ederim.

“Evet, özgürlüğüme kavuştum ama koğuş arkadaşımı, gazeteci meslektaşımı Oğuz Usluer’i geride bıraktım, arkadaşım Ahmet Şık’ı geride bıraktım. Sadece ve sadece mesleklerini yaptıkları için veya sadece muhalif oldukları için tutuklanan insanları, arkadaşları geride bıraktım. O yüzden içimde bir burukluk var. Ama bugünler de geçer, bundan eminim. Bu hikâye burada bitmez, ondan da eminim. Ama bugünlük dilerseniz bu kadarla kalsın. Yakında tekrar görüşmek üzere. Hoşçakalın.”

1 yıldır tutukluydu

Kendi rızasıyla ifade vermek için gittiği emniyette 14 Şubat’ta gözaltına alınıp 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu.


Gazete Karınca