Ana SayfaGüncelDer Spiegel: Almanya dört eski Türk askerine sığınma verdi, Türkiye takas talep etti

Der Spiegel: Almanya dört eski Türk askerine sığınma verdi, Türkiye takas talep etti

HABER MERKEZİ Der Spiegel dergisi dört eski Türk subaya Almanya’da iltica hakkı tanındığını, böylelikle bu kişilerin Türkiye’ye iadesinin mümkün olmadığını bildirdi. Haberde Türkiye’nin subayların iadesi karşılığında, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını önerdiğini ancak Alman hükümetinin bu öneriyi reddettiğini ileri sürdü.

Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisi, Almanya’nın dört eski Türk askerine sığınma hakkı verdiğini, bunlardan birinin Ankara tarafından 15 Temmuz darbe girişimine karışmakla suçlandığını yazdı.

Sığınma hakkı alan subaylardan birinin 15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir rol oynadığı iddia edilen Kara Harp Okulu eski Kurmay Başkanı Albay İlhami P. olduğu belirtildi.

İlham P.’nin Türkiye tarafından Gülen yapılanmasında bir grup lideri olarak tanımlandığını belirten Spiegel, Alman İçişleri Bakanlığı’nın “özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini duyurdu.

Takas talebi iddiası

Der Spiegel’in haberinde, söz konusu eski subayların durumunun Türk ve Alman yetkililer arasında yapılan görüşmelerde ele alındığı ifade edildi.

Der Spiegel, Türkiye’nin bu subayların iadesi karşılığında, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını önerdiğini ileri sürdü. Ancak Alman hükümetinin bu öneriyi reddettiği kaydedildi.


Bu haber DW Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
Gerekçe Afrin röportajı: ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk tutuklandı
Next post
Yunanistan 'işkence ihtimali var' deyip iade talebini reddetti, Türkiye 'hayalkırıklığı' dedi