Ana SayfaEkonomiErdoğan başkanlığında ‘faiz’ toplantısı

Erdoğan başkanlığında ‘faiz’ toplantısı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizler ve yatırım konusunda dün bir toplantı yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizler ve yatırım konusunda bir toplantı yaptığını açıkladı.

TRT Haber’in canlı yayında konuşan Ertem, faizlerin yatırım yapılabilir seviyelere gelmesi gerektiğini söyledi ve toplantıda ‘reform’ konusunda bazı kararlar alındığını bildirdi.

Ertem, “Faiz dinamiklerinin yukarıdan alınacak kararlarla inmeyeceği çok açık, bu ekonominin dinamikleri ve piyasanın gereklilikleri çerçevesinde oluşması gereken bir durum. Dün akşamki toplantıda reformları yapma konusunda kararlar alındı” şeklinde konuştu.

Hazine’nin adım atması gerek

2018’in doğrudan yatırımların yılı olacağını ve faizlerin de düşeceğini savunan Ertem, “Bu yıl Hazine’nin de faizleri aşağı çekecek adımları atması gerektiğini düşünüyoruz, bunu da yapacaktır. Ayrıca bütün kurumların, özellikle de kamu bankalarının bu hassasiyetle davranması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya MB Başkanı Murat Çetinkaya da katıldı

Reuters’ın geçtiği habere göre, Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ekonomide iştişare toplantısına, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası (MB) Başkanı Murat Çetinkaya, kamu bankaları yöneticileri ve bazı bürokratlar katıldı.

Toplantıda ayrıca kredi genişlemesi, kapsayıcı büyüme, ihracat artışı, reformlar ile büyüme ve yatırımların artışı için atılacak adımlar değerlendirildi.

MB’den faizlerin indirilmeyeceği yönünde sinyal verilmişti

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya en son Davos’ta yaptığı açıklamada sıkı para politikasının (para arzındaki artışı yavaşlatmak ve faiz oranlarını yükseltmek için uygulanan politikadevam edeceğine ilişkin ipuçları vermişti.

Çetinkaya şunları söylemişti:

“Para politikasının etkinliğinin artırılmasını ve dezenflasyon sürecinin hızlanmasını temel hedefimiz. Para politikası etkin bir biçimde bu hedefe yönelik şekillenmeye devam edecek. Sorunların kaynağına odaklı ve koordineli bir politika bileşimi için çaba harcayacağız.”

Previous post
Polisin sistematik cinsel saldırısına uğrayan kadın: Tutuksuz yargılanıyor, hala tehdit ve takip altındayım
Next post
Kanada’dan Afrin açıklaması: Sivil ölümlerini takipteyiz, derin kaygı yaşıyoruz