Ana SayfaGüncelErdoğan: Hiç durmadan devam edeceğiz; Afrin’den sonra Münbiç, ardından Fırat’ın doğusunun tamamı

Erdoğan: Hiç durmadan devam edeceğiz; Afrin’den sonra Münbiç, ardından Fırat’ın doğusunun tamamı

HABER MERKEZİ – Afrin’e harekâta ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivil kayıpları gündeme getirenlere tepki gösterdi, “Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsunuz” dedi. “Afrin’de derinlere girmeyelim” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, Afrin şehir merkezinin kuşatılacağını ve harekâtın yeni bir strateji ile sürdürüleceğini söyledi ve ekledi: “Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz.”

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e dönük operasyona dair açıklamalarda bulundu.

“İnşallah harekâtın bundan sonra daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz”

Bir ayı aşkın bir zamandır süren operasyonda ‘415 kilometrekare civarında bir alanın kontrol altına alındığını’ söyleyen Erdoğan, “Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekâtın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz” diye konuştu.

Sivil kayıpların gündemleştirilmesine tepki: “Doğu Guta’dan rahatsızlık duymuyorsunuz”

“Eğer biz sivil-terörist ayırt etmeseydik çoktan zaten Afrin bitmişti” diyen Erdoğan konuşmasında, Afrin’deki sivil kayıplara dikkat çeken farklı ülkelerin bakanlık düzeyinde yaptığı açıklamalara tepki göstererek, şöyle devam etti:

“Utanmadan, sıkılmadan Afrin’de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyorlar. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsunuz, burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan yanlış haberler yayıyorsunuz.”

Kılıçdaroğlu’na yanıt: “Bir an önce Afrin şehir merkezini kuşatacağız”

“Afrin’de derinlere girmeyelim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Biz Kemal Efendi’nin ağzıyla hareket etmeyiz. Afrin’e girmeyi doğru bulmuyormuş. Senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğunu bu millet anlamadı ki… Öyle bir derdin yok ki… Ne Gabar’la ilgili ne Cudi’yle ilgili ne Tendürek’le ilgili ne Kandil’le ilgili bir derdin var. Onlarla sadece işbirliğin var” dedi.

Erdoğan, bir an önce Afrin şehir merkezinin kuşatılacağını ve harekâtın yeni bir strateji ile sürdürüleceğini de sözlerine ekledi ve şunları dile getirdi:

“Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu yola baş koyduk varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz.”

Previous post
Solaklı Vadisi köylülerinin HES direnişi beyazperdede: ‘Kırlangıçlar Susamışsa’
Next post
'Türkiye uluslararası arenada savaş suçuyla anılacak'