Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye: ‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz, geleceğiz

Erdoğan’dan ABD’ye: ‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz, geleceğiz

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişi hatırlatarak, “5 milyon metrekarelik vatanımız talan edildi, geriye  780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Bilsinler ki uyuyan devi uyandırdılar” dedi. Devamla Minbiç konusunda uyarılarda bulunan ABD’ye seslenen Erdoğan, şu resti çekti: “‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz. Biz Münbiç’e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Afrin’e yönelik harekâta değinen Erdoğan, “Operasyon başarıyla sürüyor” dedi ve geçmişi anımsatarak şunları söyledi:

“Son iki asrı hep fedakârlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekârlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler.”

Minbiç konusunda uyarılarda bulunan ABD’ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu resti çekti:

“‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz. Biz Münbiç’e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin  NATO’da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın.”

“Ülkemizde üretilecek hiçbir ürünü dışarıdan almayacağız”

Erdoğan, savunma sanayii ile ilgili olarak da “Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız” diye konuştu.

TTB’yi hedef aldı: Başındaki ‘Türk’ ifadesinin süratle çıkarılması lazım

Konuşmasında “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipler Birliği (TTB) üyelerini de hedef alan Erdoğan, “Başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Tükiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey” diye konuştu.