Ana SayfaGüncelFeleknas Uca: Türkiye’nin desteklediği ÖSO, Ezidileri yok etmek istiyor

Feleknas Uca: Türkiye’nin desteklediği ÖSO, Ezidileri yok etmek istiyor

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyonda kentteki Ezidi köylerinin hedef alındığını söyleyen HDP Milletvekili Feleknas Uca, harekâtta Türkiye’nin yanında olan, hükümetin savunduğu ancak muhalefetin eleştirdiği ÖSO’nun Ezidileri yok etmek istediğini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IŞİD’in Şengal’deki soykırımını hatırlatan HDP’li vekil, bugün ise Afrin’deki Ezidi köylerinin saldırıların hedefinde olduğunu ifade etti.

Bombardımanın hedefindeki Burseya Dağı’nın (Kürtçe adı Qestel Cindo) tercih edilmesinin ‘tesadüf’ olmadığını savunan Feleknas Uca, şöyle devam etti:

“Son 14 gündür yapılan saldırılarda Ezidilerin inanç mekânları ve yaşam alanları yakılıp yıkılmıştır. Saldırıların ilk gününden itibaren Ezidi yurdu Qestel Cindo bölgesinde yer alan köyler bombalanmıştır. Saldırıların 13. gününde Ezidilerin yerleşim yeri olan Şerawa’ya bağlı Gundê Mezin, Basufena ve Başemra köyleri bombalanmıştır.”

Türkiye’nin operasyonda birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının “Ezidileri yok etmek istediğini” söyleyen Uca, “ÖSO gibi grupların bu saldırılar ile Ezidileri yok etmek istediği açıktır. Bütün dünyanın kültürel mirası olan bu kadim ve kırılgan topluluk bugün yok olma tehlikesi altındadır” dedi.

HDP’li vekil, “Türkiye Afrin saldırılarına derhal son vermelidir” çağrısında bulundu.

Previous post
'Ankara JİTEM Davası' | CHP’li Sağlar: Faili meçhullerle ilgili bilgiler ‘devlet sırrı’ denilerek raporlardan çıkarıldı
Next post
!f'te, izleyiciyi 19. yüzyıl pagan zamanlarına götüren 'rahatsız' bir film: "Kasım"