Ana SayfaGüncelGazeteci Cem Bahtiyar tutuklandı

Gazeteci Cem Bahtiyar tutuklandı

HABER MERKEZİ – Bandırma’da geçtiğimiz günlerde evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Mete Cem Bahtiyar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gazeteci Mete Cem Bahtiyar’ın evine geçtiğimiz hafta polislerce baskın yapıldı.

Bahtiyar’ın sosyal medya paylaşımları ve BirGün gazetesinde yaptığı haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Bahtiyar’ın evinde arama yapan polisler evde bulunan bilgisayar, cep telefonu ve çok sayıda kitaba da el koydu. El konulan kitapların arasında İsmail Saymaz’ın Sözde Terörist ve Sıfır Tolerans ile Noam Chomsky’nin de kitapları bulunuyordu.

Özgürüz’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre bir gün gözaltında tutulduktan sonra adliyeye çıkarılan Bahtiyar, savunmasında 3 yıldır gazetecilik yapmadığını belirterek, “Daha önce ulusal bir gazete olan BirGün gazetesinde muhabirdim. Üzerime atılı suçlar söz konusu kaynaklardan aldığım paylaşımlardır. Ben hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmadım, hiçbir yere de üyeliğim yoktur. Son 3 yıldır da aktif olarak gazetecilik yapmıyorum” dedi.

Savunmasının ardından Bahtiyar, “Örgüt propagandası” yapmak iddiası ile tutuklanarak Bandırma T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.