Ana SayfaGüncel‘Genel merkezden arandım’ diyen AKP İstanbul İl Başkanı Temurci istifa etti

‘Genel merkezden arandım’ diyen AKP İstanbul İl Başkanı Temurci istifa etti

HABER MERKEZİ – AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dün gece parti genel merkezinden arandığını belirten Temurci, “Görevimden onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  il yönetimini ziyaret ettiği sırada Temurci’nin elini sıkmamıştı.

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci görevinden istifa etti.

Temurci kararını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Temurci basın toplantısında sözlerine dün gece parti genel merkezinden arandığını söyleyerek başladı.

Temurci, “Bugün çok özel bir gün benim için. Dün gece 11’e çeyrek kala genel merkezden arandığımda dün 8 Şubat’tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam 3 yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Çocuk denecek yaşlardan siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metine bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım” dedi.

Ardından istifa kararını açıklayan Temurci, “Görevimden onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  AKP İstanbul İl yönetimini ziyareti sırasında Temurci’nin elini sıkmamıştı. Temurci, daha önce istifa etmiş ancak “Şu an zamanı değil” denilerek geri çevrilmişti.

Yerine Bayram Şenocak atandı

AKP İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifasını açıklayan Selim Temurci’nin yerine, Bayram Şenocak atandı.

1978 Trabzon doğumlu Müsiad Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Şenocak, bir dönem AKP’nin Avcılar ilçe başkanlığı görevini üstlenmişti.