Ana SayfaGüncelGözaltına alınan TTB yöneticilerinin tamamı serbest bırakıldı

Gözaltına alınan TTB yöneticilerinin tamamı serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – 7 gündür gözaltında tutulan TTB Merkez Konseyi üyesi sekiz hekim, savcılık ifadelerinin ardından ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna karşı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlığıyla yayımladıkları  ‘barış çağrısı’nın ardından haklarında soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticilerinin evlerine 30 Ocak’ta polis baskını düzenlenmiş, 11 hekim gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyesi 11 doktordan Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp ‘adli kontrol’ ile serbest bırakılmıştı.

7 gündür gözaltında tutulan TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile diğer yöneticiler Selma Güngör, Hande Arpat, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz ise bugün savcılığa çıkarıldı.

Savcılık ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan Tükel ve diğer konsey üyeleri ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Tükel: Daha önce söylediğimizi yine söylüyoruz, sonra da söyleyeceğiz

TTB Merkez Konseyi üyelerini ve Başkanı Raşit Tükel’i adliye çıkışında aralarında milletvekilleri, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi karşıladı.

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, adliye çıkışında kısa bir konuşma yaptı.

Tükel, “Biz bu süreçte TTB’ye destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz hekimlik değerlerini savunuyoruz. Bunu her koşulda her ortamda savunuyoruz. Hekimlik değerleri yaşamdan yana, barış iklimini oluşturmaktan yana. Daha önce söylediğimizi yine söylüyoruz. Bundan sonra da söyleyeceğiz” dedi.