Ana SayfaGüncelGözaltındaki Serpil Kemalbay açlık grevine başladı

Gözaltındaki Serpil Kemalbay açlık grevine başladı

HABER MERKEZİ – HDP eski eş genel başkanı Serpil Kemalbay gözaltında açlık grevine başladı.

Hakkında yakalama kararı olduğu için ifade vermek üzere gittiği Ankara Adliyesi önünde dün gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Serpil Kemalbay, açlık grevine başladı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tek kişilik hücrede tutulan Kemalbay’a gönderilen elbiselerin verilmediği belirtildi.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; Kemalbay, haksız ve hukuksuz gözaltı ve soruşturmaya karşı açlık grevine başladığını açıkladı.

‘Kadınlar, halklarımız kazanacak’

Kemalbay’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj ise şöyle:

“İnsanın insana kul olmadığı, özgür, eşit, demokratik bir toplumu el birliği ile inşa edeceğiz. Birlikte mücadele edecek, barış içinde yaşamı birlikte kuracağız. İçeride, dışarıda mücadeleye devam. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak, halklarımız kazanacak. Yürekten sevgi ve selamlarımla.”

Hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı

HDP Kongresi öncesi HDP bileşenlerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonu kapsamında Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı.

HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine dönük operasyonda Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi gözaltına alınmıştı.

Previous post
AB’den Akdeniz uyarısı: Türkiye'nin davranışlarına şiddetle karşı çıkıyoruz
Next post
Tutukluluğunun 1. yılında gazeteci Yücel’in kitabı Almanya’da raflarda: ‘Eğlenmek İçin Burada Değiliz’