Ana SayfaGüncelHalkevleri’ne operasyon: Eş Başkan Dilşat Aktaş dahil çok sayıda kişi gözaltında

Halkevleri’ne operasyon: Eş Başkan Dilşat Aktaş dahil çok sayıda kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara’da Halkevleri’ne yönelik operasyonda Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. AA, gözaltı dalgasının sosyal medyadaki Afrin paylaşımlarından ötürü olduğunu duyurdu.

Ankara’da sabah saatlerinde Halkevleri üyelerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 29 Ocak’ta Halkevleri Olağanüstü Genel Kurulu’nda Eş Genel Başkanı seçilen Dilşat Aktaş ile Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Gülşah Öztürk, Sedat Çakmak, Furkan Bircan, Necla Duran, Durak Soyaslan ve Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız gözaltına alındı.

Halkevleri avukatlarından Deniz Özbilgi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendi hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığını, ailesinin ve kendisinin evinin arandığını öğrendiğini bildirdi.

Polisin elinde 17 kişilik gözaltı listesi olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı (AA), Halkevleri’ne yönelik gözaltı dalgasının sosyal medyadaki Afrin paylaşımlarından kaynaklandığını duyururken, gözaltıların ‘örgüt propagandası’ suçlaması ile yapıldığını bildirdi.

Sendika.Org editörünün evine polis baskını

Sendika.org editörü Çağlar Özbilgin’in de Ankara’daki evi bu sabah saatlerinde polis tarafından basıldı.

Özbilgin evde olmadığı için gözaltına alınmazken, polis ailesinin gözetiminde evde arama yaptı.

Avukatların Sendika.org’a verdiği bilgiye göre Özbilgin, Afrin paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanıyor.

Halkevleri’nden açıklama

Halkevleri sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen polis baskınlarıyla Eş Genel Başkan Dilşat Aktaş dahil çok sayıda üyesinin gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Halkevleri, eğitimden sağlığa, barınmadan enerjiye halkın hakları, insanca yaşam mücadelesi, ülkenin dört bir yanında doğanın ve kentlerin korunması mücadelesidir. Bu halk haklarını savunmaktan, doğasını, yaşamını korumaktan vazgeçmeyecek! Halkevleri, kadınların özgür ve eşitlik mücadelesi, çocukların özgürce yaşama ve mutluluk hakkının savunulmasıdır. Kadınlar kimseye itaat etmeyecek, bu halk çocuklarının mutluluğunu, güvenliğini canı pahasına koruyacaktır” denildi.

Halkevleri, yapılan operasyonda gözaltına alınan tüm isimlerin serbest bırakılması çağrısında da bulundu.

Sendika.org’un aktardığı açıklamanın tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Tutuklamalar ve protestolar

Halkevleri Merkez Yürütme Kurlu (MYK) üyesi Kutay Meriç ve Barış Akademisyeni Serdar Başçetin’in tutuklanması ardından Halkevleri üyeleri Ankara başta olmak üzere birçok kentte 21 Şubat günü sokaklara çıkmış ve polis müdahaleleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Antalya’da 10 gözaltı

Öte yandan 20 Şubat günü Antalya’da 10 Halkevleri üyesi gözaltına alınmıştı. Halkevi üyelerinin Cuma gününe kadar Antalya Adliyesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Previous post
'İnsanüstü bir zekaya sahip olup kontrolden çıkabilirler': Uzmanlardan yapay zeka için uyarılar
Next post
Arjantin'de yüz binler ekonomi politikalarına ve işten çıkarmalara karşı sokakta