Ana SayfaGüncelHasan Ferit Gedik davası: Üç sanığa 25’er yıl hapis cezası

Hasan Ferit Gedik davası: Üç sanığa 25’er yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesine ilişkin görülen davada üç sanığa “kasten öldürme” suçundan 25’er yıl hapis cezası verildi.

29 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, protestocuların üzerine ateş açılması sonucu 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmişti.

Gedik’in öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı.

Kartal’da bulunan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen beşi tutuklu 35 sanıklı davada, ‘kasten öldürmek’ suçundan Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Çep’e ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Mahkeme, cezayı 25’er yıl hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme heyeti, bu 3 sanığın da aralarında bulunduğu 24 sanığı ise “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak” suçundan 2 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırırken, 10 sanığın ise bu suçtan beraatine hükmetti.

  • ‘Örgüt üyeliği’nden ceza alan isimler şöyle: Zafer Turhan, Şahin Eren, Ferhat Keleş, Mesut Turhan, Yakup Dalkılıç, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Bekir Teker, Yusuf Polat, Adem Köşgen, Ahmet Turhan, Doğukan Çep, Ercan Kütük, Emrah Ok, Necdet Polat, Ümit Yeşilkaya, Süleyman Tüfekçi, Mert Kazan, Ercan Çiftçi, Engin Seba, Şerif Karameşe, Ekrem İnalkaç, Aytekin Turhan ve Hakan Taşhan.

3 sanık tahliye oldu

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Şahin Eren ve Hakan Taşhan’ın bu hallerinin devamına, diğer tutuklu sanıklar Mert Kazan, Ferhat Keleş ve Zafer Turhan’ın ise tahliyelerini kararlaştırdı.

Doğukan Çep hakkında yakalama kararı

Öte yandan Gedik’i öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl hapse mahkum edilen firari sanık Doğukan Çep hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verildi.

Katil zanlıları: ‘Afrin’de savaşmaya hazırız’

Hasan Ferit Gedik’i öldürmek ve başka pek çok suçtan açılan ‘çete davası’nda yargılanan 15 sanık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazmıştı. Gedik’in katil zanlıları mektupta, “Cezaevinde emirlerinizi bekleyen, Afrin’de savaşmaya hazır neferleriz” ifadelerini kullandı.


Gedik’in katil zanlılarından Erdoğan’a mektup: ‘Afrin’de savaşmaya hazırız’

Previous post
İşitme engelli Agit Acun'u darp eden 3 kişi tahliye edildi
Next post
Kadınlardan 14 Şubat eylemi: 'Olmaz olsun eşitsiz aşk'