Ana SayfaGüncelHDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ve ESP Başkanvekili Fadime Çelebi tutuklandı

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ve ESP Başkanvekili Fadime Çelebi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen HDK ve HDP bileşeni siyasetçilerden HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ve ESP Genel Başkanvekili Fadime Çelebi tutuklandı. Beş siyasetçi ise ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerine, HDP 3. Büyük Kongresi öncesi 9 Şubat günü yapılan operasyonla gözaltına alınanların hakimlik sorguları sona erdi.

Mahkeme heyeti, gece boyunca süren sorguların ardından sabaha karşı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi hakkında tutuklama kararı verdi.

Heyet, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşbaşkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir’i de ‘adli kontrol’ ile serbest bıraktı.




Önceki Haber
Deniz Yücel tahliyesinin ardından ilk kez konuştu
Sonraki Haber
İstanbul'dan Muğla'ya: Praksis'in 'Tekmeye Kafa' turnesi başladı