Ana SayfaGüncel‘HDP bileşeni parti temsilcileri 5 gündür çıplak zemin üzerinde tutuluyor’

‘HDP bileşeni parti temsilcileri 5 gündür çıplak zemin üzerinde tutuluyor’

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, partisinin kongresi öncesinde gözaltına alınan HDP bileşeni parti temsilcilerinin durumuna ilişkin “Beş gündür spor salonunda günün hangi saatinde olduklarını bilmeksizin çıplak zemin üzerinde tutuluyor ve sözlü şiddete maruz kalıyorlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Sırrı Süreyya Önder, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında Pazar günü yapılan HDP kongresi öncesindeki gözaltı operasyonlarına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP bileşenlerinin temsilcilerinden; ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi, Yeşiller ve Sol Gelecek Eş Sözcüleri Naci Sönmez ve Eylem Tuncaelli, SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, HDK (Halkların Demokratik Kongresi) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir’in beş gündür gözaltında tutulduklarını belirten Kerestecioğlu, şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımız partimizin temel taşlarıdır. İşkence bitti diyen bir hükümetin döneminde başlarına silah dayamak ve yere yatırmak suretiyle gözaltına alındılar. Beş gündür spor salonunda günün hangi saatinde olduklarını bilmeksizin çıplak zemin üzerinde tutuluyor ve sözlü şiddete maruz kalıyorlar.

Hiçbir insan için kabul etmeyeceğimiz bu muamele, milyonlarca insanın desteğini almış Partimiz bileşenlerinin liderlerine karşı yapıldığında milyonlarca yurttaşımıza yapılmış sayıyoruz.”

Keresetecioğlu, HDP kongresi öncesi yapılan operasyon ve gözaltıların hukuki olmadığını belirterek, “Tamamen siyasi bir operasyondur” diye konuştu.

Sözlerini “HDP ve bileşenleri tüm engellemelere, yasaklara, gözaltı ve tutuklamalara rağmen savaşa karşı çıkmaya, barışı savunmaya devam edecektir” diye sürdüren Kerestecioğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

‘Vietnam benzetmesi’

AKP ve MHP’den HDP kongresine yönelik tepkilerin hatırlatılan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Vietnam benzetmesi”ne ilişkin değerlendirmesi sorulan Kerestecioğlu, şöyle konuştu:

“Vietnam’da neler olduğunu ve sonrasında yaşananları, Amerikan halklarının nasıl savaşı meşru olmayan bir savaş olduğunu gösterdiğini hayatın her alanında gördük. Filmlerle gördük kitaplarla gördük.

Kongremize ilişkin açıklamalara da teşekkür etmek istiyoruz. Çok ciddi bir ilgi gösterdiler. Onlarca GBT taramasıyla halkımıza ciddi bir ilgi gösterdiler. Kongremizi kriminalize etmek için çok ciddi bir ilgi gösterdiler. Parti çalışanlarımızı, bileşenlerimizi gözaltına almak için ciddi çaba gösterdiler. Bunlar da ne kadar güçsüz olduklarının göstergesi. Bizim kongremiz de ne kadar güçlü olduğumuzun, birlikte olduğumuzun, her zaman barış için mücadele edeceğimizin göstergesi.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meriç’te mültecileri taşıyan bot battı: 10 kişi kayıp
Sonraki Haber
'Yasal düzenlemeler ve cezasızlık istismarın önünü açıyor'