Ana SayfaGüncelHDP ve HDK’ye gözaltı dalgasına CHP ve Haziran Hareketi’nden tepki

HDP ve HDK’ye gözaltı dalgasına CHP ve Haziran Hareketi’nden tepki

HABER MERKEZİ – Kongresine iki gün kala HDP ve bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonlarına CHP’li bazı vekiller ile Haziran Hareketi tepki gösterdi.

Kongresine sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve bileşenlerine dönük gözaltı operasyonu sürerken, gözaltı dalgasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter’dan paylaştığı mesajında gözaltına alınan bazı isimleri sıralayarak, “MHP’nin kurultayını engelleyip Saray’a yedekleyenler, kurultayını yapmak isteyen HDP’nin de bileşenlerinin başkan ve sözcülerini gözaltına alarak demokratik siyaseti engelliyor” dedi.

Partinin bir diğer milletvekili Barış Yarkadaş da gözaltına alınan isimlerden Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun gözaltına alınmasına şu mesajıyla tepki gösterdi:

“Bugün gözaltına alınan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Dilovası’ndaki kanserojen maddelerin anne sütüne karıştığını ortaya çıkardığı günden beri AKP’nin hedefindeydi… Bir daha söylemek gerekiyor: AKP bir halk sağlığı sorunudur…”

Haziran Hareketi de sosyal medyadan yaptığı bir açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi:

Ne oluyor?

Afrin’e operasyonun başlatıldığı 20 Ocak’tan bu yana, özellikle HDP’nin 3. Büyük Olağan Kongresinin yapılacağı 11 Şubat’a sayılı günler kala HDP’ye ve partinin bileşenlerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonları yapılıyor.

Sadece bugün yapılan operasyonda, HDP’nin Afrin’e yönelik harekâta karşı yayımladığı bildiri gerekçe gösterilerek HDP bileşeni parti ve kurum temsilcileri gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi bulunuyor.

Hakkında gözaltı çıkarılan isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da var.


Kongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı