Ana SayfaGüncelHDP kongresindeki konuşmalara soruşturma

HDP kongresindeki konuşmalara soruşturma

HABER MERKEZİ – Dün gerçekleşen HDP kongresindeki açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı seçilen Pervin Buldan ile partinin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi’ndeki açıklamaları nedeniyle partinin yeni Eş Genel Başkanı seçilen Pervin Buldan ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlattı.

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, halihazırda tutuklu olan HDP Milletvekili İdris Baluken ile birlikte, müzakerelerin devam ettiği dönemde arabulucuk işlevi gören İmralı Heyeti’nde yer alıyordu.

Ne demişlerdi?

Kongrenin açılışında divan adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, salondakilere hitap ederek, “Bu iradenin gücünü kırmak için haksız, hukuksuz, zalimce, zorbaca zindanda tutulan başta eş genel başkanlarımızı, vekillerimizi ve belediye başkanlarımızı selamlıyoruz. Özgürlük mücadelesi için zindana giren toprağın koynuna giren tüm kardeşlerimize selam olsun” demişti.

Önder ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan’ı da “Bölgenin içine girdiği bu haksız savaş sarmalını çok önceden gören ve barışın mimarı olmayı hak eden Sayın Öcalan’ı saygıyla selamlıyoruz” sözleriyle selamlamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı seçilen Pervin Buldan ise kongrede Afrin’e dönük operasyona değinmiş, operasyonun nedeninin “tekçi devlet sisteminin yüzyıllık paranoyası olan beka sorunu” olduğunu ifade etmişti:

“Tüm bunlara karşı oluşturulan bu otoriter rejimin gölgesinde savaşa karşı durmak, ses çıkarmak, barışı yaşamı savunmak anında infazı gerektirecek bir suç haline getirildi.

“Bu gidişat durdurulmazsa ülkemiz uçuruma doğru hızla sürüklenecek. Çözüm Afrin’e girmede değil, İmralı’ya gitmededir.”


HDP kongresi: Buldan ve Temelli yeni eş genel başkanlar

Previous post
Ayçe Kartal’ın kısa filmi 'Kötü Kız'a Clermont-Ferrand'dan büyük ödül
Next post
İşte bu sene akıllı telefonlara gelecek 157 yeni Emoji