Ana SayfaGüncelHDP kongresine 2 gün kala: Sadece bugün en az 94 kişi gözaltına alındı

HDP kongresine 2 gün kala: Sadece bugün en az 94 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – HDP’nin Ankara’da gerçekleştireceği kongreye iki gün kala dört ilde aralarında HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerinin de olduğu en az 94 kişi gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi partiye dönük başlatılan gözaltı operasyonlarında İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Erzurum’da yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da HDP bileşenlerine operasyon

Sabah saatlerinde İstanbul merkezli olarak HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine dönük operasyonda Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi gözaltına alındı.

Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu da İstanbul’daki evine yapılan baskınla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldı.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit’in İzmir Menemen’deki evine ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir’in ise Diyarbakır’daki evine polis baskını yapıldı. Koçyiğit’in evinde olmadığı öğrenilirken, Özdemir ise gözaltına alınan bir diğer isim oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da HDP bileşenlerine dönük operasyon kapsamında gözaltı kararı çıkartıldı.

Kocaeli’de 20 gözaltı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde de sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, aralarında HDP Gebze ilçe eş başkanları Damla Bağcı ve Mustafa Altunbaş’ın da olduğu 20 HDP’liyi gözaltına aldı.

20 kişinin Kocaeli TEM Şube’de tutulduğu belirtildi.

Erzurum’da en az 60 kişi gözaltına alındı

Sabah saatlerinde Erzurum merkez, Tekman, Hınıs, Karaçoban ve Karayazı’da da ev baskınları yapıldı.

MA’nın haberine göre Erzurum merkez ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ile DBP üye ve yöneticilerinin bulunduğu en az 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da kongre çalışması yapan HDP’lilere de gözaltı

Öte yandan İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde kongre öncesi çalışma yürüten HDP Sultanbeyli İlçe örgütü eş başkanı Tülay Aydın’la birlikte Saltanat Yılmaz, Binguzer Ulu, Muhlis Bozdemir, Cemil Hanoğlu ve Güneş Sarıkabadayı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Sultanbeyli Fatih Karakolu’na götürüldü.


HDP: Diz çökmeyeceğiz, artık anlamış olmalılar




Önceki Haber
AKP Sözcüsü'nden seçim barajı açıklaması
Sonraki Haber
Gazeteci Ahmet Kanbal serbest bırakıldı