Ana SayfaGüncelHDP’den ‘Çözüm yok kardeşim’ diyen Başbakan Yıldırım’a yanıt

HDP’den ‘Çözüm yok kardeşim’ diyen Başbakan Yıldırım’a yanıt

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım’ın “Çözüm yok kardeşim” diye seslendiği Meclis’in üçüncü büyük partisi olan HDP’nin eş genel başkanı Pervin Buldan’dan yanıt geldi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) geçtiğimiz hafta yapılan kongresinde belirlenen yeni Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ankara’daki Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılan toplantıya yeni PM üyelerinin tamamı ile HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli katıldı.

Toplantıda konuşan Buldan, Başbakan Binali Yıldırım’ın dün gazetecilere yaptığı açıklamada “Niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyor” dediği HDP’ye “Çözüm yok kardeşim” diye seslenmesine yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şöyle konuştu:

 

“Başbakan, ‘Çözüm mözüm yok kardeşim’ diyerek yıllarca yaşanan acının ne anlama geldiğini bilmeden Kürt sorunu demokratik yollarla çözülmezse yaşanan sıkıntıların bitmeyeceğini bilmeyen birinin sözü. Çözüm sürecinde hiçbir canın kaybedilmemesinin, hiçbir annenin gözyaşı dökmemesinin bizim için büyük kazanım olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede umut ve huzur sağlanmıştır. Ancak masayı devirenler çatışmalı sürecin başlamasına neden oldular. Çözüm sürecini bitiren AKP iktidarıdır. Çözüm masasını deviren, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır. Ve çözüm olmadan ne kardeşlik ne özgürlükler hiçbir şekilde gerçekleşmeyecek.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sezai Temelli ise “Önümüzdeki dönem Kürt halkının haklı mücadelesi, Türkiye’deki emekçilerin, kadınların hak mücadelesi bizim ortak mücadelemizi tarif etmektedir. Bu ortak mücadele demokrasi ve barış mücadelesidir. Biz, demokrasiden ve barıştan yana olanları bir kez daha mücadeleye davet edeceğiz” diye konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım’dan HDP’ye: Çözüm yok kardeşim



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
16 aydır tutuklu: Gazeteci Sayılğan’ın ikinci duruşması yarın
Sonraki Haber
İran’da yolcu uçağı düştü: 66 kişi yaşamını yitirdi