Ana SayfaGüncelHDP’den RTÜK’e: ‘Mevzu ahlaksa sizi kim sansürleyecek?’

HDP’den RTÜK’e: ‘Mevzu ahlaksa sizi kim sansürleyecek?’

HABER MERKEZİ – İnternet yayınlarının RTÜK  denetimine alınmasına dair verdiği karşı önerge üzerine konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu tasarıyı eleştirerek, “RTÜK online mısın? Gençler sana İnternette laflar hazırlamışlar, diyorlar ki mevzu ahlaksa sizi kim sansürleyecek” dedi.

Torba yasa içindeki internette düzenli olarak yapılan her tür ses ve görüntü yayınının RTÜK’ün lisans denetimine tabi tutulmasına ilişkin düzenleme Meclis gündemindeydi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, konuya dair Meclis Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesi üzerine konuştu.

Tasarıyı eleştiren ve sansür anlamına geldiğini belirten Kerestecioğlu, hükümetin toplumsal muhalefetin yükseldiği durumlarda daha önce de hukuki olmayan yöntemlerle kullanıcıların internete erişimi engellemeye çalıştığını söyledi.

Kerestecioğlu konuşmasında şunları söyledi:

İnternet, halktan saklayacak çıkarları olan siyasiler için çok tehlikelidir. Siyasetin kirli ve gizli bilgilerinin de deşifre olması demektir. İnsanların ‘merhaba arkadaşım, ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum’ diyebilmesi demektir; TV kanalları kapatıldığı için tüm bunları inatla internet üzerinden yaptığı yayınlarla ortaya koyan araştırmacı gazeteciler demektir!”

Toplumsal muhalefet ne zaman yükselse,  arama motoru sonuçlarını sansürleme, web sitelerinde içerik kısıtlama ve bandwidth throttling (veri hızını kısıtlama) gibi hukuki olmayan yöntemlerle kullanıcıların İnternete erişimi engelleniyor. Bir bakıyorsunuz twitter, facebook, youtube çalışmıyor.

Türkiye’de başta gençler, milyonlarca yurttaş sizin yönetiminizden, kadınların, gençlerin hayatını kontrol eden erkek egemen, ikiyüzlü ahlak anlayışından memnun değil. Televizyonlarda yayınladığınız ve halkın milyonlarca lirasını harcadığınız ‘Diriliş’, ‘Payitaht’, ‘İsimsizler’, ‘Söz’ gibi savaş, hamaset ve erkek egemen bir kahramanlık yüklü dizileri, savaş çığırtkanlığını ya da kadına yönelik şiddeti öven fakir oğlan zengin kız masalları anlatan dizileri de izlemek istemiyor.

RTÜK online mısın? Gençler sana İnternette laflar hazırlamışlar! Diyorlar ki, Mevzu ahlaksa sizi kim sansürleyecek! Ermeni dölü, Ermeni tohumu, kahpe sözlerini, nefret söylemini, cinsiyetçi söylemleri kim sansürleyecek! Instagramdan canlı yayın yapanları da sansürleyecek misiniz? Yerli ve Milli internet tarayıcısı da çıkaracak mısınız? Her sayfa AKP Genel Merkeze bilemedin Cumhurbaşkanlığına çıkacak mı?


‘Sansür uygulaması’: Netflix ve YouTube gibi dijital yayın platformlarına RTÜK denetimi


 

Previous post
Murat Çelikkan’a ‘Sivil Haklar Savunucusu’ ödülü
Next post
AP’den Türkiye'ye Afrin uyarısı