Ana SayfaToplumsal CinsiyetHelin Palandöken’in duruşmasına sanık yerine yanlış kişi getirildi

Helin Palandöken’in duruşmasına sanık yerine yanlış kişi getirildi

HABER MERKEZİ – Helin Palandöken’i öldüren tutuklu sanık Mustafa Yetgin’in yerine mahkemeye Mehmet Yetkin adında başka bir tutuklunun getirildiği ortaya çıktı.

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde, lise öğrencisi Helin Palandöken’in öldürdüğü ve 2 kişinin de yaraladığı saldırıyla ilgili ilk duruşma Kartal’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mustafa Yetgin’in getirilmesi beklenirken, aynı cezaevinde gasp suçundan tutuklu bulunan Mustafa Yetkin’in getirildiği ortaya çıktı.

Duruşma, sanık Mustafa Yetgin’in mahkemeye getirilmemesinden kaynaklı olarak 14 Mart’a ertelendi.

‘Çok az görülen bir durum’

Palandöken’in avukatları ve ailesi ile kadın kurumları duruşma sonrasında yaşanan ‘yanlışlık’ nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Helin Palandöken’in avukatı Emrah Dalyan Türk, “Yargı sisteminde çok az görülen bir durum ile karşı karşıyayız. İsmi ve soy ismi tutan başka bir sanık gönderilmiş. Kasten insan öldürme suçundan yargılanan bir sanığın olmadığı bir dava görülemez. Biz sanığın getirilmesi için talepte bulunduk. Gereğinin yapılması için başvuruda bulunduk” dedi.

Kadın kurumları ise davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Mustafa Yetgin’in Helin Palandöken’i “tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer mağdurlara yönelik de “silahla kasten öldürmeye teşebbüs”, “kasten silahla yaralama”, “iş yerinde silahla yağma”, “tehdit” ve “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” suçlarını işlediği gerekçesiyle de 21 yıl 6 aydan 39 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrin'e operasyonda 28. gün
Sonraki Haber
Deniz Yücel tahliyesinin ardından ilk kez konuştu