Ana SayfaDünyaHindistan’ın ölüme terk edilen kız çocukları ve bir kadının mücadelesi

Hindistan’ın ölüme terk edilen kız çocukları ve bir kadının mücadelesi

HABER MERKEZİ – Hindistan’da kız çocuklarının yaşama oranı oldukça düşük. Çünkü kız çocukları ya doğduktan sonra öldürülüyor ya da kötü şartlarda yaşamaya mahkum edilerek ölüme terk ediliyor.

Hindistan’da kız çocuklarına karşı yaklaşım, karanlık çağ uygulamalarını çağrıştırıyor.

Hindistan hükümet yetkilileri ülkede 20 milyondan fazla kız çocuğunun istenmediğini söylüyor.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her yıl yaklaşık iki milyon kız çocuğunun yaşamı sona erdiriliyor. Bu çocuklar ya daha doğmadan aldırılıyor, ya doğum sonrasında öldürülüyor ya da bakımsızlıktan ölüme terk ediliyor.

DW’nin haberine Prema isimli bir kadın kız çocuk doğurmanın ‘tüm cezasını çekmiş’. İki kız çocuğu dünyaya getiren Prema bu sebeple eşinden şiddet görmüş. Bu şiddet daha sonra büyük kızına da yönelmiş, hatta kızlarını öldürmekle tehdit etmiş Prema’yı.

Bunların üstüne Prema evi terk edip ailesinin yanına gitmiş. Lakin erkek şiddeti ve baskı orada da peşini bırakmamış Prema’nın. Ağabeyi kendisini suçlayan Prema, bir süre sonra yeniden eşinin yanına dönmek zorunda kalmış.

Yeniden hamile bırakılan Prema’nın diğer hamileliklerde olduğu gibi midesi bulanınca bebeğin tekrar kız olacağından ‘korkan’ eşi ve ailesi tarafından terke edilmiş.

Çocuklarıyla tek başına kalan Prema bu kez bir erkek bebek dünyaya geri getirmiş ve eşi bunun üzerine Prema ile barışmak istemiş. Prema ise bu kez mecburen geri dönmüş.

‘Kocamın kafası gerçekten pislik dolu’

Kızlarının okuması için savaşacağını söyleyen Prema, “Kocamın kafası gerçekten pislik dolu. Şimdi de kızların okul masrafları için para harcamamı istemiyor. Ama en azından kızları dövmüyor artık” diyor.

İki erkek çocuğu dünyaya getiren Prema eşinin hala çocuk istediğini ama kendisinin artık kesinlikle çocuk istemediğini belirtiyor. Bunun için kısırlaştırma tedavisi gördüğünü söyleyen Prema gülerek ekliyor: ‘Ama onun bundan haberi yok’.

‘Her gün 9 bin kız çocuğunun hayatına son veriliyor’

Yeni Delhi’de kız çocuklarını güçlendirmeyi amaçlayan bir kurumda çalışan Sejho Singh, ailelerin hamilelik esnasında ultrasonla bebeğin cinsiyetini öğrendiğini ve ona göre davrandığını söylüyor.

Hindistan’da hamilelik sırasında doktorların ailelere çocuğun cinsiyetini söylemesi aslında yasak. Ancak özellikle erkek çocuk isteyen zengin aileler çocuğun cinsiyetini öğrenmek için ya rüşvet veriyorlar ya da tanıdıkları doktorlara gidiyorlar.

Ailelerin bebeğin kız olduğunu öğrendiğinde hemen gebeliğe son verildiğini belirten Singh, “Tahminlere göre her gün 9 bin kız çocuğunun hayatına son veriliyor” şeklinde konuşuyor.

Previous post
‘Rusya’nın itirazı yok’ diyen Yıldırım: Hedefte Afrin kent merkezi de var
Next post
Tillerson’dan Türkiye ziyareti öncesi yeni açıklama