Ana SayfaDünyaHonduras’ta ‘sansür düzenlemesi’ne karşı protesto çağrısı

Honduras’ta ‘sansür düzenlemesi’ne karşı protesto çağrısı

HABER MERKEZİ – Honduras’ta haberleşme yasasına getirilecek ‘sansür düzenlemesi’ni eleştiren muhalefet, sosyal medya platformları üzerindeki denetimi artıracak bu adımın önüne geçilmesi için protesto çağrısı yaptı.

Honduras’ta eski devlet başkanı Manuel Zelaya ve ‘Muhalefet İttifakı’, haberleşme yasasına getirilecek yeni düzenlemeye karşı protesto çağrısında bulundu.

Telesur’daki haberde, getirilecek düzenlemeyle beraber hükümetin geleneksel yayın araçları ve sosyal medya platformları üzerindeki denetiminin artacağı belirtiliyor.

Ayrıca muhalefet, düzenlemenin, hükümete ülke içi ve dışındaki sosyal medya paylaşımlarını gözetleme ve denetleme yetkisi verdiğini söylüyor.

‘Hükümet, gücünü suistimal ediyor’

Kamu denetçisi Hector Roberto Herrara, düzenleme için “kabul edilemez” ifadesini kullanıyor.

Herrara, hükümete ve halka şu sözlerle sesleniyor:

“Yönetim sınırsız gücü olduğuna inanıyor ve düzenleme bu gücü suistimal etmek için kullanılıyor. Bu hükümet yetkililerine, onlara Anayasanın tanıdığı güçten fazlasına sahip olmadığı hatırlatılmalı.”

Muhalefet İttifakı, Honduras İnsan Hakları ve benzer örgüt ve kurumlar, önerilen düzenlemenin Başkan Juan Orlando Hernandez’in hükümet karşıtı paylaşımları yasal olarak sansürleyebilmesi için getirildiğini belirtiliyor.

Hükümet ise düzenlemenin amacı için “insanları siyasi, etnik ve dini ayrımcılıktan korumak” olduğu iddiasında bulunuyor.

Honduras’ta sosyal medya kullanımı

Protestocular, Kasım ayında Hernandez’in yeniden başkanlık görevine gelmesinin ardından gösteriler gerçekleştiriyor.

Muhalefet İttifakı ve Hernandez karşıtı protestocular, gösteriler sırasında iletişim için çoğunlukla Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarını kullanıyor.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Beşiktaş'ın ilk Sahaf Festivali Deniz Müzesi'nde başladı
Next post
'İç çekişme ve çatlağa işaret': Kuvayı Milliye benzetmesi ne anlama geliyor?