Ana SayfaDünyaIdris Elba’nın ilk uzun metrajı Yardie’den fragman

Idris Elba’nın ilk uzun metrajı Yardie’den fragman

HABER MERKEZİ – Idris Elba’nın Sundance ve Berlin Film Festivalleri’ne konuk olmuş ilk uzun metraj filmi Yardie’den fragman yayınlandı.

Star Trek: Beyond, Pacific Rim, Thor ve Beasts of No Nation gibi filmlerdeki performanslarıyla tanıdığımız Idris Elba, bu yıl kariyerinde ilk kez kamera arkasına geçtiği filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Filmloverss’ın haberine göre daha önce bir televizyon filmi ve bir de televizyon dizisi çekmiş olan Elba’nın rotasını uzun metraj filme çevirdiği Yardie, 1970 ve 1980’lerin Londrası’nda geçen bir suç filmi.

Victor Headley‘nin 1992 yılında yayımlanan aynı adlı romanını beyazperde uyarlaması olan filmin senaryosu ise Brock Norman Brock ve Martin Stellman‘a ait.

Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü için yarışmıştı

Kariyerinde şimdiden David Simon, Cary Fukunaga, Kenneth Branagh, Guillermo del Toro ve Ridley Scott gibi oldukça önemli yönetmenlere çalışmış olan Idris Elba’nın ilk uzun metraj filminde nasıl bir performans gösterdiği merak konusu.

Dünya prömiyerini Ocak ayında düzenlenen Sundance Film Festivali’nde yapıp, festivalde Kelebekler’in kazandığı Büyük Jüri Ödülü için yarışan Yardie, sonrasında Berlin Film Festivali’nin Panorama seçkisinde yer alarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekmişti.

Oyuncu kadrosunda Aml Ameen, Shantol Jackson, Sheldon Shepherd ve Everaldo Cleary gibi isimlerin yer aldığı Yardie’nin ilk fragmanı ise şöyle: