Ana SayfaGüncelİşitme engelli Agit Acun’u darp eden 3 kişi tahliye edildi

İşitme engelli Agit Acun’u darp eden 3 kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Adana’da işitme engelli Agit Acun’u darp ettikleri için yargılanan 3’ü tutuklu 4 sanık hakkında ilk duruşmada kararını açıkladı. Mahkeme sanıklara 1 yıl 10 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, tutuksuz sanığın ise beraatına karar verdi. Tutuklu üç sanık da tahliye edildi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde 11 Ocak’ta 29 yaşındaki işitme engelli Agit Acun’u dolmuşta darp ettikleri için tutuklu bulunan Ahmet Bedir, Ahmet Günsel ve Çağrı Can Çay ile tutuksuz sanık İsmail K. hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada karar çıktı.

Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Bedir, Günsel ve Çay ile tutuksuz sanık İsmail K. ile mağdur Agit Acun ile avukatları katıldı.

Agit Acun

Olayın yaşandığı dolmuşun şoförü Gökhan Çulcu, duruşmada tanık olarak dinlendi.

Avukatların savunmaları ardından mahkeme, tutuklu sanıklar Bedir, Günsel ve Çay’a 1 yıl 10 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, tutuksuz sanık İsmail K.’nin ise beraatına karar verdi.

Mahkeme, tutuklu tüm sanıkların tahliye edilmesine de hükmetti.

Karara tepki gösteren Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, kararın kamu vicdanını tatmin etmediğini belirtti. Karara itiraz edeceklerini ifade eden Küçük, cezanın ‘ödül gibi’ olduğunu söyledi.

Previous post
Yıldırım: Merkel ile tüm konuları sansürsüz konuşacağım
Next post
Hasan Ferit Gedik davası: Üç sanığa 25'er yıl hapis cezası