Ana SayfaGüncel‘Kanımızda sivilleri vurmak yok’ diyen Erdoğan’dan sivillerle ilgili uyarılara tepki

‘Kanımızda sivilleri vurmak yok’ diyen Erdoğan’dan sivillerle ilgili uyarılara tepki

HABER MERKEZİ –  Afrin’e yönelik operasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası camiadan sivil ölümleriyle ilgili gelen eleştiri ve uyarılara tepki gösterdi. Erdoğan, “Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınınızda var” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Maraş il kongresinde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde Afrin’e yönelik operasyon vardı.

Uluslararası camiadan operasyon sebebiyle yaşanan sivil ölümleriyle ilgili gelen eleştiri ve uyarılara tepki gösteren Erdoğan, “Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Dün tüm askerlerimizi secdede gördüm. Birileri ne diyor, ‘sivilleri vuruyorlar.’ Vicdansızlar, edepsizler, ahlaksızlar. Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınınızda var. Siz, 10 bin kilometreden buralara niçin geliyorsunuz? Bizim 911 kilometre sınırımızda, sınırımızı koruma sorumluluğumuz var. Kimse kalkıp da ‘Niçin bu sınırları koruyorsunuz ‘ diyemez. Korumaya devam edeceğiz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu ülke, millet, asker ‘korkaklar ordusu’ değildir. ‘Korkaklar ülkesi’ değildir. Şu anda da bu hesabı onun için soruyoruz.”