Ana SayfaGüncel‘Karşılıklı jestler elbette mümkün’ diyen Erdoğan: Hem müzakereyi hem operasyonu sürdürürüz

‘Karşılıklı jestler elbette mümkün’ diyen Erdoğan: Hem müzakereyi hem operasyonu sürdürürüz

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyon ve ABD ile ilişkilere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ilişkilerde “karşılıklı bazı küçük jestlerin” mümkün olabileceğini söyledi ve “Asıl hedeflerimizden, beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Söz elbette önemlidir değerlidir. Biz asıl neticeye bakarız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ankara 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyaretine ilişkin konuşan Erdoğan, “Söz elbette önemlidir değerlidir. Biz asıl neticeye bakarız” dedi.

“Son günlerde bize uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadık” diyen Erdoğan “hem müzakere edeceklerini hem de operasyonu sürdüreceklerini” söyledi.

Diplomatik ilişkilerde “karşılıklı bazı küçük jestlerin” mümkün olabileceğini de ekleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Bizim hiçbir talebimiz meşruiyet sınırları dışında değildir. Kendine çeki düzen vermesi, eksiklerini tamamlayıp yanlışlarını düzeltmesi gerekenler karşımızdakilerdir. Asıl hedeflerimizden, beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Türkiye olarak kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım. Afrin’de sabır sabır sabır…

Obama döneminde Zeytinlik harekatı olarak değerlendirilen o süreci defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Geldik bu döneme. Olacaksa olacak, kendi göbeğimizi kesmek zorundayız dedik. Bu teröristler kalkar roketler atarlarsa biz buna sabredemeyiz. 100’e yakın şehidimiz oldu. Artık dedik ki bitti bu iş. Verilen sözler yerine getirilmedi, arkamızdan işler çevrildi. Önce bu yanlışları düzeltecekler ki, bizden söz istesinler. Olmayınca biz bir gece ansızın oraya girdik. Bizim oralarda hevesimiz yok, yeter ki sahipleri gelsin orada otursun.

Bizim müttefik diye baktıklarımız bunlara her tür silahı verdiler. Hala veriyorlar. Konuştuğumuz zaman da biz bu tür silahları vermiyoruz diyorlar. Yapmayın, biliyoruz.”