Ana SayfaGüncelKemalbay ‘işgal’ dedi, Vietnam’ı hatırlattı

Kemalbay ‘işgal’ dedi, Vietnam’ı hatırlattı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Afrin’e operasyonun sebebinin sıkça dillendirilen “Türkiye’ye kurşun sıkıldığı” iddiası olmadığını belirterek, “Erdoğan-Bahçeli rejimi kendi iktidarları için Afrin’e savaş açtı” dedi. Vietnam’ı hatırlatan Kemalbay, operasyon ile ‘bir kazanım elde edilmesinin mümkün olmayacağını’ söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cizre’de iki yıl önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı döneminde 291 kişinin sığındıkları bodrumlarda öldürülmesinin yıldönümü olduğunu anımsatan Kemalbay, Cizre’nin hala ‘dimdik ayakta mücadelesini sürdürdüğünü’ vurguladı.

Konuşmasında Afrin’e yönelik operasyona değinen HDP Eş Genel Başkanı, operasyonun sebebinin sıkça dillendirilen “Afrin’den Türkiye’ye kurşun sıkıldığı” iddiası olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Kaldı ki böyle bir şey bile olsa bir gün birisi çıksa ve oradan Türkiye topraklarına kurşun da sıksa siz önce bir müzakere edersiniz, ne sorun var, niye atılıyor diye bakarsınız. Hemen savaş tamtamları çalmazsınız. Fakat burada öyle bir şey var ki, aslında Afrin’e yapılan işgal girişiminin arka planında Türkiye halklarını geleceğiyle ilgili çok önemli kararlar var. O çok önemli kararlar onların söyledikleri gibi beka sorunuyla ilgili değil. Türkiye halklarının bölünme, parçalanma sorunu olduğu için değil. Tam tersine AKP-Erdoğan-Bahçeli rejiminin kendi iktidarlarının bir beka sorunu olduğu gibi, onların Türkiye tahayyüllerini bir beka sorunu var. O yüzden Afrin savaşına ihtiyaçları oldu.

“Bir kez daha söylüyoruz Afrin’e işgal girişimi kendi çıkarlarını orada görmelerinden kaynaklıdır. Tıpkı Vietnam’da, Irak’ta, Afganistan’da yaşananlar gibi buradan bir kazanım elde etmesi mümkün olmayacaktır.”

Savaş karşıtlarının gözaltına alınmasına da tepki gösteren Kemalbay, “Belki sadece Hitler döneminde böyle bir şeyle karşılaştı insanlık tarihi. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan döneminde böyle bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi ve ekledi: “Barışı savunmak bir onurdur. Savaşı kışkırtmak ise suçtur.”

Previous post
Anarşist tutuklu Şevket Aslan 78 gündür açlık grevinde
Next post
Kılıçdaroğlu 'dolaylı' yoldan önerdi: Afrin'e operasyona Türkiye'deki Suriyeliler gitsin