Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Saadet ve İYİ Parti’nin ‘ilkesel birliktelik’ önerisine yeşil ışık

Kılıçdaroğlu’ndan Saadet ve İYİ Parti’nin ‘ilkesel birliktelik’ önerisine yeşil ışık

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ‘ilkesel birliktelik’ teklifine ‘son derece olumlu’ baktıklarını söyledi. “İlkeler belirlenir; birliktelik sağlanacaksa o ilkelerden yola çıkılır” diyen Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’nin ‘HDP ile ittifak yapın’ çağrısına da karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, “ilkeler platformu etrafında birliktelik” önerisine “son derece olumlu” baktıklarını söyledi.

CHP ittifak yapacak mı?

Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın’ın haberine partisinin haftalık grup toplantısının ardından Meclis’teki makamında konuyla ilgili soruya yanıt veren CHP lideri, “Milletvekili seçiminde ittifak yapacak mısınız?” sorusuna, “Bugünden karar vermek için çok erken” karşılığını verdi.

CHP lideri, AKP-MHP imzasıyla hazırlanan ve TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan ittifakı da içeren seçim yasası değişikliğinin Meclis’ten nasıl geçtiğini görmek istediklerini de ifade etti.

Eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirttiği teklifin sakıncalı hükümlerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, teklifin aynen yasalaşması ve endişelerinin giderilmemesi durumunda Anayasa Mahkemesi’nin kapısını çalacaklarının işaretini verdi.

CHP lideri, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “ilkeler platformu etrafında buluşma” önerisine nasıl baktığı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Son derece olumlu bakıyoruz. Tabii o çerçevede de görüşme olabilir. İlkeler belirlenir; birliktelik sağlanacaksa o ilkelerden yola çıkılır.”

AKP ve MHP’nin “HDP ile ittifak yapın” çağrıları

Kılıçdaroğlu, AKP’nin CHP’ye ısrarla “HDP ile ittifak” çağrısı yapmasına da, “Aslında bizim duruşumuz net, belli, biz seçim yasasını değiştirip, barajın sıfıra ya da 1, 2’ye indirilmesi, her partinin de bağımsız olarak seçime girmesi” karşılığını verdi.