Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan uyarılar: Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmuyorum, daha fazla şehit veririz

Kılıçdaroğlu’ndan uyarılar: Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmuyorum, daha fazla şehit veririz

HABER MERKEZİ – Yer yer hükümete “Esad’la görüşün” gibi önerilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Afrin’e yönelik harekât konusunda hükümeti uyardı, “Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok, hiç gerek de yok ona. Daha fazla şehit veririz, yazık günahtır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk’e yaptığı açıklamada, Afrin’e yönelik harekâta ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre “Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmadığını” belirten CHP lideri, “Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok. Daha fazla şehit veririz, yazıktır, günahtır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuya dair açıklaması şöyle:

“Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli. Ama ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Yani biz niçin Afrin’e girdik, terör örgütü Türkiye’nin sınırlarında konuşlanmasın diye.

“Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok, hiç gerek de yok ona. Daha fazla şehit veririz, yazık günahtır. Türkiye’nin güvenliğini nereye kadar sağladık, işte efendim 10-20 km neyse oturulur buna karar verilir; denir ki ‘Şuraya kadar biz terörü temizledik bu bölge artık güvenli bir bölgedir, buraya Suriyeliler de yerleşebilir, destek de yapılabilir, ev de yapılabilir’. Ama daha derinlere inmek Türkiye açısından ciddi bir sorun.”

Kılıçdaroğlu’na, ‘güvenlik şeridinin’ Kobani ve Cizre bölgesi için de geçerli olup olmadığını sorduğunu da belirten Sarıkaya, CHP liderinin yanıtını ise şöyle aktardı:

“Türkiye’nin sınır güvenliği sorunu nereler için geçerliyse hepsi için geçerli olması lazım. Suriye’deki ana aktörlerle birlikte onlara da bilgi vererek görüşme uyumunu da sağlayıp Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlamalı.”

Previous post
Aracıyla takip ettiği kadını taciz edip metrelerce sürükledi
Next post
Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Halil İbrahim Oruç'un adı verilmişti: Parkın tabelası kayyum tarafından indirildi