Ana SayfaGüncelKongrenin ardından: Malatya’da HDP binasına polis baskını

Kongrenin ardından: Malatya’da HDP binasına polis baskını

HABER MERKEZİ – HDP’nin Pazar günü gerçekleştirdiği kongre sonrasında HDP ve DBP Malatya il binalarına sabah saatlerinde polis baskın düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta gerçekleştirdiği 3. Olağan Kongresi öncesi partiye dönük başlatılan gözaltı operasyonları kongre sonrasında da devam ediyor.

Malatya’da aynı binada bulunan HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütlerine sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı.

MA’nın haberine göre parti binalarında başlatılan aramalar halen devam ederken, HDP İl Eş Başkanı Perihan Yücekaya, DBP İl Eş Başkanı Mahmut Bilgiç, HDP Battalgazi eski eş başkanı Abuzer Adıyaman ile Halise Kızıl, Sibel Yaylagül ve Bülent Karataş isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, gözaltıların artabileceği belirtildi.

Yedi siyasetçi 5 gündür gözaltında

HDP’nin gerçekleştirdiği 3’üncü Olağan Kongresi öncesi 9 Şubat’ta yapılan operasyonda aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu yedi siyasetçi, 5 gündür gözaltında tutuluyor.

İstanbul ve Diyarbakır’da gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli, ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi ile Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, önceki gün Ankara’ya getirilmişti.