Ana SayfaGüncelKürtçe çocuk oyunu “Gûstêrk” (Ateş Böceği) 18 Şubat’ta İstanbul’da

Kürtçe çocuk oyunu “Gûstêrk” (Ateş Böceği) 18 Şubat’ta İstanbul’da

HABER MERKEZİ – Mezopotamya Kültür Merkezi Teatra Jiyana Nû oyuncuları, Kürt çocuklarının anadilleri ile olan bağını güçlendirmek için “Gûstêrk (Ateş Böceği)” adlı bir çocuk oyunu hazırladı. Oyun, hayatı yeni öğrenmeye başlayan yaramaz bir ateş böceğinin yıldızlara yaptığı yolculuğu konu alıyor.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Teatra Jiyana Nû oyuncuları, Kürtçe olarak “Gûstêrk (Ateş Böceği)” adlı bir çocuk oyunu sahneye koyuyor.

Kürt çocuklarının anadilleri ile olan bağını güçlendirmek isteyen oyunun hem yazarı hem yönetmeni olan Yasemin Karadağ “Gûstêrk”in hikayesini şöyle anlatıyor :

Savaşın içinden çıkıp yeni bir hayat kurmak isteyen, bir sürü çocuk ve aile var. Bununla birlikte bu yolda yaşamını yitiren çok sayıda çocukla da karşılaşıyoruz. Oyun biraz da buradan ortaya çıktı. Ateş böcekleri ismini ve ateş böceklerini tercih etmemizin bir nedeni de, ateş böceklerinin yıldızları, yıldızların ise özgürlüğü temsil etmesinden.

Karadağ, sahneleyecekleri oyun ile varmak istedikleri hedefi ise; “Amacımız Kürt sanatını bir yerlere götürmek, halka duyurmak. Özellikle çocuklar için bir şeyler yapmak. Bakın sizin diliniz var, bunu unutmayın demek, amaç edindirtmek” diyor.

4 kişilik bir oyuncu kadrosuyla oynanan oyun, 18 Şubat’ta Esenyurt’ta bulunan Gölge Kültür Merkezi’nde saat 15.00’da ücretsiz olarak sahnelenecek.