Ana SayfaGüncelKurucusu ve görevlileri 4 gündür gözaltında olan Furkan Vakfı’na kayyum atandı

Kurucusu ve görevlileri 4 gündür gözaltında olan Furkan Vakfı’na kayyum atandı

HABER MERKEZİ – 24 vakıf görevlisiyle gözaltına bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul hakkında, daha önce açılan iki ayrı soruşturma iddianameye dönüştürülüp, 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Faaliyetleri durdurulan Vakfa ise kayyum atandı.

Hükümeti eleştiren ve Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna karşı çıkan açıklamalarda bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, 24 vakıf görevlisiyle birlikte 30 Ocak Salı gününden bu yana gözaltında.

Dernek yöneticileri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Dernek yöneticilerinin gözaltında alınmasından sonra derneğin faaliyetleri de Adana Valiliği tarafından durdurulmuştu.

Dernek yöneticileri ile birlikte Emniyet’teki sorgusu devam eden  Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul hakkında daha önce yürütülen soruşturmalar kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından hazırlanan iki ayrı iddianame kabul edildi.

Adana 2. ve 22. Asliye Ceza Mahkemelerince kabul edilen iddianamelerde Kuytul hakkında 7 yıl hapis cezası isteniyor.

Vakfa da kayyum atandı

Kuytul ile birlikte öteki şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürürken, Adana Asliye Hukuk Mahkemesi’nce Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyum atandı.