Ana SayfaKadınMeclis’te bir cinsel taciz vakası daha: Şikayet geri çektirildi, erkek hala görevde

Meclis’te bir cinsel taciz vakası daha: Şikayet geri çektirildi, erkek hala görevde

HABER MERKEZİ – TBMM’de çalışan bir kadın aynı yerde çalıştığı A.E. isimli bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı. A.E. halen işine devam ederken, kadının şikayetini mobbinge uğradığı için geri çekmek zorunda kaldığı belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Halkla İlişkiler binasındaki Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda hizmetli kadrosunda görev yapan 55 yaşındaki A.E. isimli erkek, Meclis’te sözleşmeli personel olarak çalışan bir kadını cinsel tacize maruz bıraktı.

Kadının çalıştığı birimin yetkilisine giderek tacizi anlatması üzerine A.E.’nin yeri değiştirildi.

Atatürk Bulvarı’nda yer alan Meclis Ek Bina’ya gönderilen A.E. hakkında önce idari soruşturma ardından ise kadının şikayeti üzerine adli soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre kadın, kendisine uygulanan mobbing nedeniyle hakkında dava açılan ve bir duruşması görülen A.E. hakkındaki şikayetini geri çekmek zorunda bırakıldı.

Disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından yalnızca maaşından para kesme cezası verilen A.E.’nin görevine devam ettiği belirtildi.

Meclis’te ilk değil: Bir çocuk istismara uğramıştı

Öte yandan 52 yaşındaki F.K. isimli erkeğin, lise öğrencisi bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Meclis Başkanlığı F.K. hakkında soruşturma başlatarak görevinden el çektirmişti.