Ana SayfaGüncelMeteorolojiden İstanbul’da kar yağışı için tarih

Meteorolojiden İstanbul’da kar yağışı için tarih

HABER MERKEZİ – Meteoroloji’den yapılan son tahmine göre İstanbul’a Çarşamba ve Perşembe günü kar yağacak.

Meteoroloji’den İstanbul için kar yağışı açıklaması geldi.

Yapılan son tahmine göre İstanbul’a Çarşamba ve Perşembe günü kar yağacak. Kar kalınlığı 1-10 santim arası olacak.

Öte yandan İstanbul’da hava bugün çok bulutlu; Edirne dışında bölge genelinin ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur, Kırklareli, Kocaeli,Sakarya ve Tekirdağ’da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağış etkili olacak

Meteoroloji’den yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgeleri aralıklarla yağışlı.

Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli’nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir’in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sıcaklık düşüyor

Yağışların Adana’nın doğusu, Osmaniye, Maraş, Hatay, Kilis ve Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklığın 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.