Ana SayfaGüncelMHP, Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın istifasını istedi

MHP, Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın istifasını istedi

HABER MERKEZİ – MHP, Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın istifasını istedi.

MHP, “Parti saygınlığına halel getirme” gerekçesiyle Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın istifasını istedi.

Karaçanta ile birlikte 6 Belediye Meclis üyesinin de istifası istendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yenice: Şoktayız

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 meclis üyesinin istifasının MHP Genel Merkezinden telefon talimatıyla istendiği öğrenildi.

Hürriyet’e konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, ‘Hangi gerekçeyle istifalar istendi’ sorusu üzerine “Şoktayız. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz” yanıtını verdi.

‘Görevimin başındayım’ demişti

Kars Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, belediyeye kayyum atandığı yönündeki iddialar üzerine Temmuz ayında açıklama yapmıştı.

Karaçanta, “Bazı çevreler menfaatlerine uygun kararlar vermediğimiz için bu söylentileri çıkarıyorlar. Ayrıca bazı siyasi çevreler belediyemizi ve partimizi yıpratmak istemekteler. Bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başındayız ve aynı şevkle devam ediyoruz” demişti.

Murtaza Karaçanta hakkında

Murtaza Karaçanta, 1961 yılında Kars’ta doğdu. Emekli bürokrat, Muhasebeci ve Hesap Uzmanı, Kars Belediyesi Meclis Üyesi; Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kars İl Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Türk Kamu Sen İl Sekreterliği ve işyeri temsilciliği yaptı. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesine Kars’tan ve bölgeden katkı sunmak amacı ile Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurarak, kurucu başkanlık görevini üstlendi.

Kars kültür ve folkloruna hizmet etmek amacı ile Kültür ve Turizm Kars İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kültür Turizm Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde MHP Kars Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. Plan-Bütçe, İmar ve Denetim Komisyonlarında görev aldı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Kars Belediyesi Başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak Kars Belediyesi Başkanı oldu.

Previous post
Hayata Sarıl Lokantası'ndan dayanışma yemeği
Next post
Hollanda Türkiye'deki büyükelçisini geri çekti