Ana SayfaGüncelOltu Çayı’na zift ve atık yağ döküldü, kuş ve balıklar öldü

Oltu Çayı’na zift ve atık yağ döküldü, kuş ve balıklar öldü

HABER MERKEZİ – Oltu Çayı’na, çok sayıda kuş ve balığın ölümüne neden tonlarca zift ve atık yağ döküldü. İlçe sakinleri tepkili, savcılık soruşturma başlattı.

Erzurum’un Oltu ilçesinden geçen Oltu Çayı’na, çok sayıda kuş ve balığın ölümüne neden tonlarca zift ve atık yağı döküldü.

DHA’nın haberine göre Oltu merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktan geçen ve yaklaşık 50 mahallenin tarım arazisini suladığı Oltu Çayı’na, Kurupınar mevkiinde, 27 Ocak Cumartesi günü, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tonlarca zift ve yanmış atık yağ boşaltıldı.

Oltulular tepkili

Oltu’nun en önemli su kaynaklarından biri olan çayın tarımsal arazilerin sulanmasında kullanıldığını belirten ilçe sakinleri, kirliliğin insan sağlığını da etkilemeden çayın bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Doğa yürüyüşünde Oltu Çayı’nda hiç istemedikleri görüntülerle karşılaştıklarını belirten Mustafa Arlı, “Dökülen atıklar nedeniyle çayın etrafında ölmüş kuş ve balıklarla karşılaştık. Korkunç bir görüntüydü. Bunu yapanların bulunması ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını istiyoruz” diye konuştu.

Soruşturma başlatıldı

İlçe sakinlerinin büyük tepki gösterdiği çevre felaketine neden olan kişi ya da kişilerin bulunması için güvenlik güçlerinin çalışması sürerken, Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.