Ana SayfaGüncelOrhan Pamuk: Hükümet cezalandırma ve hapse tıkma siyasetinden vazgeçmeli

Orhan Pamuk: Hükümet cezalandırma ve hapse tıkma siyasetinden vazgeçmeli

HABER MERKEZİ – Altanlar ve Ilıcak’a müebbet hapis cezası verilmesine tepki gösteren Orhan Pamuk, “Cezalandırma ve hapse tıkma siyasetinden hükümet vazgeçmelidir” dedi ve kararın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, gazeteciler Altanlar ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 ismin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi.

Pamuk, T24’e yaptığı açıklamada, “Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a verilen cezaları acımasız, haksız ve adaletsiz buluyorum” dedi.

Orhan Pamuk’un konuya dair açıklaması şöyle:

“Bizi birbirimize bağlayacak şey hapishane korkusu ve hiç bitmeyen tehditler değil, barış ve düşünce özgürlüğüdür. Kıyıma ve haksızlığa uğrayan kamuoyunun kırk yıldır severek, tartışarak okuduğu bu değerli yazarlar değildir yalnızca… Bu ölçüsüz kararlarla zedelenen ve tükenen toplumdaki adalet ve güven düşüncesi; demokrasi ve kanun nizam ile yönetildiğimiz inancıdır da… Bu temel duyguları kaybetmek bir milletin geleceğini zedeler… Cezalandırma ve hapse tıkma siyasetinden hükümet vazgeçmelidir. Bu kararın yeniden ele alınması lazımdır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı'ndaki kampüsü AVM yapılıyor
Sonraki Haber
Galaksiler arası bir macera: Yeni dizi 'Lost in Space’ten fragman