Ana SayfaGüncelPera Film’den psikoloji konulu filmler seçkisi: ‘Bölünmüş Benlikler’

Pera Film’den psikoloji konulu filmler seçkisi: ‘Bölünmüş Benlikler’

HABER MERKEZİ – Pera Film, bu ay psikoloji konulu filmlerden oluşan bir seçkiyi izleyici ile buluşturuyor: ‘Bölünmüş Benlikler!’

Pera Film Şubat ayı ve Mart başı boyunca insan kimliği ve psikolojisini irdeleyen filmlerden oluşan bir seçki sunuyor izleyiciye.

4 Mart’a kadar sürecek olan ‘Bölünmüş Benlik!’ film programı kimlik, temsil ve görenek kavramlarının beyazperdedeki yansımalarını aktarıyor.

Seçkide 9 film izleyici ile buluşuyor.

Psikiyatri konulu filmlerin yer aldığı seçki ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bölünmüş Benlik programı, başlığını Ronald David Laing’in 1960 tarihli Bölünmüş Benlik adlı klasikleşmiş kitabından alıyor.

İskoçyalı bir psikiyatrist olan Laing akıl hastalığı özellikle de psikoz kaynaklı öznel deneyimler konusunda geniş kapsamlı çalışmalar yayınladı.

Laing’in çalışmalarına ilişkin şu bilgiler yer alıyor:

“Laing’in ciddi zihinsel bozuklukların nedenleri ve tedavisine ilişkin görüşleri varoluşsal felsefenin büyük ölçüde etkisinde kalmış, bireysel olarak hastanın dile getirdiği duyguları, sadece farklı veya altta yatan bir bozukluğun semptomu olarak değil, yaşanan deneyimin geçerli bir betimlemesi olarak gördüğü için o dönemde hakim olan psikiyatri uygulamalarına ters düşen bir yol izlemiştir.”

Seçkinin programı

Yorgos Lanthimos’un yakın dönemde vizyona giren ve büyük beğeni toplayan ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’ filminin de yer aldığı program şöyle: