Ana SayfaToplumsal CinsiyetPolisin sistematik cinsel saldırısına uğrayan kadın: Tutuksuz yargılanıyor, hala tehdit ve takip altındayım

Polisin sistematik cinsel saldırısına uğrayan kadın: Tutuksuz yargılanıyor, hala tehdit ve takip altındayım

HABER MERKEZİ – Mardin’de özel harekat polisi B.K. tarafından sistematik cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın, tutuksuz yargılanan polis ve arkadaşlarının hala kendisini tehdit ve takip ettiğini söyledi. Avukatının ‘Biz bu davayı kazanamayız’ dediğini aktaran kadın, saklandığını ve polisin ceza almamasından korktuğunu ifade etti.

Mardin’in Derik ilçesinde 21 yaşındaki bir kadın, 9 Mayıs 2017 tarihinde özel harekat polisi B.K. tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Polis hakkında ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan dava açıldı ancak savcılığın üç kez tutuklama talebinde bulunduğu B.K., hala tutuksuz yargılanıyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van Kadın Derneği’nden (VAKAD) Songül Özinver, polis ve arkadaşları tarafından tehdit edilen kadın ile görüştü.

Mezopotamya Ajansı’ndan Nimet Ölmez’e konuşan Özinver, kadının internet üzerinden yayınlanan videosunu izlediğini ve ona yardım etmek için ulaştığını söyledi.

Kadının hala Mardin’de kaldığını ve can güvenliğinin olmadığını vurgulayan Özinver, “Kaldığı yer de güvenli değil ve sonuçta karşısındaki devletin memuru olan bir polis ve istediği gibi kadına ulaşabiliyor” dedi.

“Avukatı bile ‘bu davadan umudunu kes’ demiş”

Özinver saldırıya maruz bırakılan kadının kendisine anlattıklarını şöyle aktardı:

“Parayla tuttuğu avukatı bile ‘Bu davadan umudunu kes, biz kazanamayacağız’ demiş. Avukat telefonlarına çıkmıyor, genç kadına hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Ben onun da korkutulduğunu ya da parayla vazgeçirildiğini düşünüyorum.”

“Polisin ve paranın gücünü görüyoruz”

Olaylara ilişkin resmi kurumları aradığını belirten Özinver, “Her zaman olduğu gibi polisin, silahın ve paranın gücünü görüyoruz. Kadın saklanıyor ve psikolojik destek alıyor. Genç kadının en büyük korkusu, adamın ceza almadan çıkmasıdır. Polisin arkadaşları bile arayıp ‘Bizim arkamız güçlü biz kazanırız’ şeklinde tehditler savuruyor. Daha dün bile konuştuğumda hala tehdit ediliyordu” ifadelerini kullandı.

“Çığlık atarız, çığlığımız duyulmaz”

Kadının korktuğu için dışarı çıkamadığını dile getiren Özinver, “Polis ve askerin karıştığı diğer birçok olay gibi bu korkunç konunun da üstünün kapatılacağını öngörebiliyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Özinver, tüm kadın örgütlerine çağrı yaparak, “8 Şubat’ta görülecek davada kadınlar olarak onun yanında olmalıyız. Kadınlar, ‘çığlık atarız, çığlığımız duyulmaz’ der. Şu an tam da bu noktadayız” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soçi'den kime ne? – Hasan Doğan
Sonraki Haber
Erdoğan başkanlığında ‘faiz’ toplantısı