Ana SayfaGüncelPrag’da gözaltına alınan Salih Müslim’in duruşması yarın

Prag’da gözaltına alınan Salih Müslim’in duruşması yarın

HABER MERKEZİ – Çekya’da Türkiye’nin istemi üzerine gözaltına alınan TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim’in yarın mahkemeye çıkartılacak. Türkiye ise Müslim hakkında üçüncü kez yakalama kararı çıkarttı.

PYD’nin eski eş başkanı olan TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim dün Türkiye’nin istemi üzerine Çekya’nın (Çek Cumhuriyeti) başkenti Prag’da gözaltına alınmıştı.


Türkiye’nin istemi üzerine: Salih Müslim Prag’da gözaltına alındı


Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Müslim’in bugün mahkemeye çıkartılacağını belirtirken, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, savcılığın Müslim hakkındaki dosyayı incelemeyi sürdürdüğünü bu sebeple Müslim’in yarın mahkemeye çıkartılacağını söyledi.

Öte yandan Ankara Başsavcılığı Müslim hakkında bir “yakalama kararı” daha çıkarttı.

Yakalama kararının, Çankaya ilçesindeki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi’nin önünde 1 Şubat’taki bombalı saldırıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Başsavcılık, bu yakalama kararıyla birlikte üç ayrı yakalama kararını Müslim için hazırlanan iade talebinde yer alması için Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Kardeşi: Finlandiya’da oturum izni var, bir an önce serbest bırakılmalı

Sputnik’e konuşan Salih Müslim’in kardeşi Mıhemed Müslim ise Salih Müslim’in Finlandiya’da oturma izni olduğuna dikkat çekti ve Ortadoğu ile ilgili bir uluslararası konferansa katılmak için Prag’da bulunduğunu söyledi.

Müslim, “Finlandiya’da da görüşmeler, girişimler var. Salih Müslim sanırım daha önce Prag’a gitmemişti. Bu ilk gidişiydi. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.